טמפורל ארטיטיס דחוף!!!!

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

08/02/2011 | 20:02 | מאת: רחל

שלום , אני בת 62 , לפני כעשר שנים גילו לי את הטמפורל ארטיטיס לאחר ביצוע ביופסיה, במשך כ - 4 שנים נטלתי פרדינזון 20 מ"ג ואחרי 4 שנים בעקבות שיפור במצבי צימצמו לי את המינון עד להפסקת התרופה בכלל. לפני כשנה חזרו כל תופעות המחלה (כאבי ראש נוראים, כאבי ברקות, כאבי רגליים , מרפקים ובעורף)ולאחר בדיקות חוזרות נתגלה כי המחלה שוב חזרה ופגעה בראייה שלי (עיוורון חלקי בעין ימין), כיום אני נוטלת שוב פרדינזון 20 מ"ג פעם ביום, אך לצערי זה לא עוזר, כיוון שכמעט מידי יום אני מרגישה את אותם תופעות שציינתי, לפעמים מקיאה בעקבות החולשה והכאבים. חשוב לי לציין כי אני מטופלת אצל ראומטלוגית שנותנת לי מידי פעם סדרת בדיקות ומידת הצורך משנה את המינוון של הפרדינזון.שקיעת הדם שלי גבוהה (עד 110). שאלתי היא: מה ניתן לעשות בכדי להקל על הכאבים ועל תחושות החולשה והכאבים ש"משתקים" אותי למיטה לפחות 24 שעות (וזה קורה בתדירות של 3 ימים בשבוע לפחות).

14/02/2011 | 15:26 | מאת: ד"ר דורון רימר

אכן מקרה מסובך. לעיתים במקרים עמידים לטיפול אנו מוסיפים תרופות ביולוגיות חוסמות חומר שנקרא TNF לדוגמא enbrel

מנהלי פורום ראומטולוגיה