פיברומאלגיה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

06/01/2011 | 04:49 | מאת: sigal

שלום. חולת פיברומיאלגיה מזה 5 שנים. נוטלת סימבלטה מזה כמעט שנה . מבקשת להפסיק עם התרופה אך לאחר מס חודשים הפסקתי בבת אחת וחזרתי לאחר כחודש כי המצב רוח שלי היה ירוד וחזרה לי תופעה ביתר שאת של הירדמות של השכמות שלי. כעת אני חולת ריפלוקס ואני חוששת כי גם נטילת תרופה זו באופן קבוע גרמה לי לבעיה זו. כיצד אפשר להיגמל מהתרופה ללא תופעות לוואי. דרך אגב אני נוטלת את התרופה לפני השינה ולא סמוך לארוחת ערב . האם בעייתי. תודה. גרה בארהב

13/01/2011 | 13:02 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

באופן כללי אם רוצים להפסיק תרופה אחרי טיפול ממושך - טוב יותר להוריד מינון יומי בהדרגה או לקחת לסרוגין יום כן ויום לא תקופה של מספר שבועות.

מנהלי פורום ראומטולוגיה