פיברומיאלגיה או דלקת פרקים ניוונית?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

25/12/2010 | 23:12 | מאת: ששי

שלום רב, לאחרונה פניתי לאורתופד בעקבות כאב ממושך וחד בכתף והגבלת תנועה משמעותית, וכן כאבים בפרק הירך הנמשכים זמן רב. נשלחתי ל- U/S כתפיים ונמצא כי ה- SUPRASPINTUS TENDON דו צדדי - מעובה עד 0.8 ס"מ, לא הומוגני. וכן נשלחתי למיפוי עצמות שממצאיו: קיימת קליטה מוגברת ב- ACJ דו צדדי, ב- RT SCJ, בטרוכונטר גדול של פמור שמאל (בורסיטיס?), בטרסוס כף רגל ימין ואי סדירות בקליטה בעמוד שדרה כולו. סיכום: קליטה מוגברת כנ"ל ככל הנראה על רקע שינויים ניווניים או דלקתיים. כמו-כן בבדיקת דם שעשיתי לאחרונה נמצא שה-WBC נמוך 4.7 וה-HCTגם כן נמוך 35.3 .ותוצאות בדיקות דם: RF - >10.10 : ו-CRP - 0.11 אני בת 51 ועד לפני כשנה תיפקדתי בצורה טובה. היום אני מתקשה בהליכה וגם בתיפקוד שוטף בבית, עיפה מאד ועם הפרעות שינה קשות ותחושת דכאון. הגמישות הולכת ונעלמת וכל תנועה מכאיבה לי ומכבידה עלי. המצב הולך ומתדרדר מיום ליום. לפני כחמש שנים עברתי ניתוח של הסרת מלנומה בפנים. עדיין לא פניתי לראומטולוג. אבקש לברר האם התוצאות מעידות על דלקת פרקים ניוונית או פיברומיאלגיה ומה דרך הטיפול המתאימה לי? בברכה ותודה מראש ששי

ששי שלום הממצאים שאת מתארת יכולים להתאים לדלקת מפרקים אך החלק החשוב הוא בדיקה פיזיקלית שלך כדי להחליט. ממליץ לפנות לראומטולוג

מנהלי פורום ראומטולוגיה