תופעת רנו

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

13/12/2010 | 17:03 | מאת: ז'ואי

שלום לרופאים העוסקים במלאכת הפורום, הקור הביא איתו את תופעת הרנו. ידיים ורגליים קפואות. לבנות בצבעי מוות אח"כ כחולות ומעקצצות ובמאמץ של חימום מקומי חוזרות לצבעם האדום. התופעה חוזרת ונשנית מאין ספור סיבות. החזקת כוס זכוכית, כניסה למיטה, יציאה ממנה, מעבר בין חדרים שלא לדבר על החשפות למזג האוויר בחוץ. אני מתלבשת כמו בקוטב ותמיד נראית חריגה. כשאחרים עם סווצ'ר אני כבר עם גופיה חמה ומעיל וכו'. נושאת איתי כדברי רופאי CREST או בלשון אחרת, מינימל סקלרודרמה. שואלת: האם יש איזשהי דרך להתמודדות? והעיקר מה הפרוגנוזה של התופעה? מודה מראש ז'ואי

16/12/2010 | 17:19 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

יש מבחר טיפולים - ראומטולוג יסביר לך על האופציות הקיימות. ברוב המטופלים ניתן להקל משמעותית על התופעה. הפרוגנוזה שונה ממטופל למטופל ותלויה גם בחומרת המחלה וגם בנכונות המטופל לקבל טיפול

מנהלי פורום ראומטולוגיה