כאבי בברכים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

11/12/2010 | 01:08 | מאת: רינת

שלום ד"ר דורון לפני כמה שבועות עשיתי מיפוי עצמות ראומטולוג הפנה אותי וגם בדיקות דם עכב שקיעת דם גבוהה יש לי כאבי ברכיים חזקים אני בת 33 עם עודף משקל במיפוי הרופא אמר לי שיש לי שחיקת סחוס ונתן לי כדורים טבעיים האם באמת נכון להשתמש בכדורים אלה ? והאם זה אמור לעזור לי לכאבי ברכיים? אודה לך מאוד על תשובתך

רינת שלום גיל 33 הינו מוקדם מידי לשחיקת סחוס וככל הנראה קיים קשר לעודף המשקל. הטיפול החשוב במצב זה הוא ירידה במשקל. בנושא של שחיקת סחוס בברכיים באנשים מבוגרים יותר הטיפולים הם בעיקרם נגד כאב והמקובלים הם אקמול , גלוקוז אמין (אני מעדיף ארטריל) ואף ארט 50- התייעצי ברופא המטפל.

מנהלי פורום ראומטולוגיה