כאב והסתיידויות ב שורשי כפות הידיים- עצם הפיספורם

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

08/12/2010 | 15:25 | מאת: יצחק

שלום, מזה זמן רב אני סובל מכאבים חדים באיזור עצם הפיסיפורם. בשתי הידיים. בעקבות עבודה מרובה מול מחשב. הרופאים שללו את סינדרום התעלה הקרפלית. עברתי את הבדיקות הבאות: אולטראסאונד, רנטגן, MRI, CT. רק ברנטגן וב-CT התגלו הסתיידויות באיזור עצם הפיספורם. האורטופד הראשון שהפנה אותי לצילום הרנטגן אבחן זאת כדלקת ולפיכך יש הסתיידויות הוא נתן לי סדרה של שלוש זריקות קורטיזון בשתי הידיים. לא עזר. חזרתי אליו והוא הפנה אותי לפיזיוטרפיה. עברתי את הטיפולים הבאים: שמן פארפין, אולטראסאונד, גלים קצרים. כלום לא עזר. בשלב מסוים עשיתי תנועה לא נכונה עם יד ימין והיא התחילה להתנפח. ניגשתי למומחה כירוג שורש כף יד והוא נתן לי הפנייה לבדיקות במכון CT וMRI בנוסף גם כדורי ביטרן. הרופא אבחן את הבעיה כ-טנדדיטיס בגידים (bilateral flexor carpi ulnaris tendinitis) כתוצאה ממיקרו-טראומה. מכיוון שהכאבים נמשכים הרבה זמן ועברתי את הטיפולים השגרתיים, הרופא המליץ על טיפול ניתוחי. החלטתי כרגע לא לעשות את הניתוח ולנסות טיפול אחר. ניגשתי למכון המתעסק בריפוי באמצעות גלי הלם. בהתחלה הטיפול כאב מאד, לאחר המפגש הראשון יד שמאל התנפחה, לפי דברי המטפלת זוהי ריאקציה של הגוף לטיפול. המשכתי בטיפולים ובאמת הרגשתי שיפור ואפילו בימים הסמוכים לאחר הטיפול לא הרגשתי כאב כלל, יחד עם זאת הכאבים חזרו בין טיפול לטיפול ואמרו לי שזה ייקח כמה חודשים עד שארגיש שזה עובר. לא עשיתי טיפולים ביד השנייה משום שבסופו של דבר הם לא עזרו לי הרבה, חלפה כמעט חצי שנה ואני לא מרגיש שינוי. שורה תחתונה, שאלתי היא האם לתחום הראמטולוגיה יש מענה לבעיה זו באמצעות טיפולים או אולי יש לכם כלי אבחון טובים יותר על מנת למקד את האבחנה, אני מרגיש שיתכנו עוד סיבות אולי פגיעה בסחוס או משהו? עולות בי ספקות לגבי ניתוח האם הוא יכול לסייע בעדי בכלל (מבלי להזכיר כלל שיש סיכוי שהוא עלול לגרוע יותר) הרי זוהי דלקת, איך ניתוח יכול לשפר את המצב? אני נוטה להאמין שאם זוהי דלקת והגוף יצר אותה, הוא יכול גם לתקן, אולי באמצעות תוספי תזונה או טיפולים ראומטולגים. אשמח לקבל מידע נוסף שאתם יכולים לפרט עליו מנסיונכם העשיר. בתודה מראש!

08/12/2010 | 15:27 | מאת: יצחק

יש לציין שאני בן 24

בהחלט יש מקום להתייעצות עם ראומטולוג הייתי משלים לפני כן מיפוי עצם ובדיקות מדדי דלקת CRP ESR ANA RF

מנהלי פורום ראומטולוגיה