מחלה דוגמת לופוס

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

27/11/2010 | 20:02 | מאת: שרון

שלום רב, אימי בת 64, לאחר אישפוז בו התגלה נוזל סביב הלב ונוזל בריאות אובחנה במחלה דוגמת לופוס (עדיין לא בטוחים באבחנה). מטופלת בפרנדיזון זה כשנה ולאחר כמה ניסיונות להוריד את כמות הפרנטיזון ללא הצלחה, החלה לקבל גם פלקוניל 2*200 מ"ג. כמעט בכל ירידה בפרנטיזון חשה כאבים בפלג גוף עליון בכל פעם במקום אחר: צוואר ימין, צוואר שמאל, גב עליון, כתף ימין וכדומה... כרגע לאחר ירידה בפרנטיזון ל 15 מ"ג בליווי הפלקוניל כשלושה שבועות- החלה לחוש כאבים שוב בכל יום הכאב מופיע בדרגה שונה ובמקום אחר. הריאומוטולוגית ראתה אותה לפני שלושה ימים והחליטה שאין מקום להתערבות מאחר וצילום הרנטגן תקין, אקו לב תקין ולדבריה בדיקות הדם סבירות. יום לאחר בדיקת הריאומטולוגית עלה החום בערבים והחלו כאבי גרון (אינני יודעת אם יש קשר ישיר למחלה). הכאבים עלו דרגה ואמא מרגישה רע, מותשת מהכאב, והדופק עולה... איך ניתן לעזור לאמא , האם המצב מצביע על כך שהפלקוניל איננה התרופה המתאימה?

חסרים פרטים בשאלתך לגבי בדיקות אימונולוגיות אצל אמך. ANA SSA SSB ANCA DSDNA C3 C4 ENA איאוזינופיליה? פריטין? בקיצור מצב לא ספציפי לפי התיאור אך דורש לנסות להגיע לאבחנה יותר מדויקת (במצב כזה אני חושב שהדרך הנכונה זה בצורה מרוכזת באשפוז)

מנהלי פורום ראומטולוגיה