Ankylosing Spondylitis

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

03/11/2010 | 19:46 | מאת: יהושוע

שלום רב, אני בן 46 מאובחן שנים רבות כסובל מ-Ankylosing Spondylitis בצורה קלה , על אף HLA B27 שלילי. לאחרונה, בוצע CT אגן לצורך מעקב. לפי מכתב התשובה המבנים הגרמיים שמורים למעט סקרליזציה ב- L5-S1. מה המשמעות ? האם זה מאשש את האבחנה הקודמת ? יצוין כי אני סובל מחוסר גמישות וכאבי גב תחתון כל הזמן. בתודה מראש, יהושוע

יהושוע שלום ה CT שלך אינו תומך באבחנה אך גם לא שולל חד משמעית. במקרים מסוימים הדלקת נראית רק ב MRI (אם כי לאחר שנים רבות גם CT אמור להדגים נזקים). יש להתייעץ בראומטולוג כיוון שהוא זה שיקבע פורמאלית את פענוח ה CT מבחינת המפרקים.

מנהלי פורום ראומטולוגיה