קליקים בכך הגוף

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

31/10/2010 | 10:44 | מאת: moran

שלום, אני בת 24 ומזה 7 שנים יש לי קליקים חוזרים ונשנים (כל כמה דקות) במפרקי הגוף השונים. זה התחיל מהאצבעות, נוספה כתף אחת, אח"כ שנייה ואז גם החלו בלסת, גב, צוואר, ברכיים. בבדיקת אולטרסאונד בכתף, צילומי ברכיים, בדיקות דם- הכל היה תקין. אורטופד המליץ לי על פעילות גופנית שדווקא החמירה את המצב והפכה את הקליקים ליותר חזקים. הפנו אותי לראומטולוגית שהדבר היחיד שהיה לה להגיד שזה "ביזאר". דיקור, פיזיותרפיה- לא עזרו. בדיקות דם תקינות מלבד ויטמין D נמוך (אני לוקחת מזה חצי שנה את הויטמין ואין שיפור). רופאת המשפחה שלי התייאשה מהעניין. יש לציין ש(לרוב) הקליקים אינם מכאיבים, אך לעיתים יש לי כאבים בכתף, במיוחד כשקר. מרגיע כמו כאב בעצמות. התופעה מפריעה לי מאוד בחיי היומיום. אשמח אם תוכלו לעזור. תודה רבה :)

לא תופעה מאוד מוכרת בספרות ייתכן שיש קשר לגמישות יתר (האם את סובלת מכך ?)

31/10/2010 | 11:41 | מאת: moran

אך רופאת המשפחה שלי אמרה שייתכן שיש. מה עושים במקרה כזה?

מנהלי פורום ראומטולוגיה