בכטרב

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

27/10/2010 | 18:19 | מאת: פלוני

האם האינדקציה למחלת בכטרב היא אך ורק בדיקת הדם HLAB27 או שקימיים פרמטרים נוספים לגילוי המחלה בתודה מראש

כיום האבחנה נשענת על MRI (בארץ יותר CT או צילום) המדגים דלקת במפרקי האגן-סקרואיליאק או HLA B27 בצרוף ל 1-2 פקטורים קליניים כמו : כאב גב כרוני בעל אופי דלקתי דלקת בחיבורי גידים דלקת מפרקים במפרקים גדולים (ירך כתף) מגבלה בכיפוף או בניפוח בית חזה ועוד ועוד HLAB27 קיים ב8% באוכלוסיה לבנה בארהב בעוד המחלה קיימת בכ 1% בלבד

מנהלי פורום ראומטולוגיה