בירור ראומטולוגי בשל דלקות עין מסוג אובאיטיס

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

16/10/2010 | 18:58 | מאת: רוני

שלום רב, אני בת 28 בריאה בדרך כלל. סובלת מזה שנתיים מאירועים חוזרים של אובאיטיס בעין שמאל. הופניתי לצילום חזה, אגן ועמוד שדרה הכל יצא בסדר חוץ מצילום אגן בו נרשם "סקלרוזציה מוגברת במפרקים סקרואיליאקליים. קבעתי תור לראומטולוג אך התור היחיד היה בעוד חודשיים. תוכל לרשום לי בינתיים מה הממצא אומר, והאם זה יכול להיות הגורם לאובאיטיס? תודה רבה

21/10/2010 | 09:20 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

לפעמים דלקת עיניים ודלקת מפרקים הולכות ביחד, יתכן שמחלה שיש לך - spondyloarthritis שזה סוג של דלקת מפרקים. כדי לקבוע את האבחנה לא מספיק לדעת תשובת הצילום - יש לבקר את ראומטולוג שיאסוף את כל הניתונים ביחד ויתן לך תשובה סופית

מנהלי פורום ראומטולוגיה