cfs

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

07/10/2010 | 20:43 | מאת: אלון

שלום דר, אני בחור בן 24 כבר שנתיים אני סובל מתחושת חולשה ותשישות המתלווה בהגדלה של בלוטות הלימפה באיזור הצוואר, הנפיחות והכאב רק מצד שמאל של הצוואר. זה קורה לי לפחות פעם פעמיים בחודש חודשיים. לא איתרו שום דלקת. הבעיה מתאפיינת בהצטננות בדכ ולפעמים סתם תחושת עייפות. עשיתי בדיקות דם סטנדרטיות הכל יצא תקין חוץ מאוזינופיל שהיה טיפה מעל הרגיל. ביצעתי גם בדיקות אולטרסאונד הכל היה במצב תקין. הבעיה שזה בא והולך. זה כבר נהיה מטרד רציני בעיקר התחושה של החולשה שמתלווה עם זה. היה לי מחלת הנשיקה לפני שכל זה הופיע.. יכול להיות קשור? הבדיקות דם מראות שהמחלה כבר לא פעילה אצלי. השאלה שלי אליך זה איזה בדיקות אתה ממליץ לי עוד לעשות? ומה זה יכול להיות? האם זה יכול להיות מקרה פסיכוסומטי? תודה על זמנך..

10/10/2010 | 20:27 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

הכל יכול להיות פסיכוסומטי, אומנם יש קודם לשלול דבר אחר. יש לדבר עם הרופא לגבי אפשרות להרחיב את הבירור מחוץ לבדיקות דם סטנדרטיות ו US.

מנהלי פורום ראומטולוגיה