תופעת רנו או רגישות לקור

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

28/09/2010 | 17:17 | מאת: סופי

שלום, רציתי לדעת מה ההבדל בסימפטומים בין תופעת רנו לרגישות לקור או שזה אותו דבר?

תופעת רינו מתבטאת באופן קלאסי ב 3 שלבים - ראשית, בהכחלה של האצבעות ביטוי לכלי דם מוצרים בתגובה לקור לאחר מכן החוורה של האצבעות ביטוי לירידה בזרימת הדם ובהמשך האדמה של האצבעות עקב התחדשות זרימת הדם. שלבים אילו לא קורים ברגישות לקור chill blanes) . כמו כן הכיחלון בתופעת רינו לא עובר את קו המפרקים הקרובים של האצבעות . לבסוף ברגישות לקור אין כיבים באצבעות.

מנהלי פורום ראומטולוגיה