אני מיואש אולי תוכלו לעזור לי

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

14/09/2010 | 13:36 | מאת: יוו

אני לא יודע מאיפה להתחיל, עוברת עלי תקופה מאד קשה פיזית ונפשית, ואני מנסה להתפס בכל בדל של תקווה, אולי מפה תבוא הישועה. אני מתנצל על אורך המכתב, אני פשוט חייב לפרוק את אשר על ליבי: אני בן 27 מאז ומתמיד סבלתי ממחושים שונים בגופי, ביקרתי אצל רופאים מספר רב של פעמים בחודש עם תלונות שונות שלא אעלו ממצאים מיוחדים,אצל אורטופד: כאבי במפרק היד, כאבי גב, כאבים כללים ללא ממצאים מיוחדים, אצל נירולוג עם כאבי ראש CT ללא ממצאים מיוחדים, אולטרסאונד כליות בעקבות כאבים בכליות וצריבה מידי פעם בשתן ללא ממצאים, בדיקות מאמץ ואולטרסאונד לב בשל לחצים באזור החזה ללא ממצאים, אא"ג בעקבות דלקות אוזנים וגרנות חוזרות וכמויות של אנטיביוטיקה ובעקבות כאב עמום באוזן מידי פעם, ללא ממצאים,בנוסך אני ישן לא טוב בלילות מתעורר פעמים רבות לשתות ולהתפנות, באופן כללי יש לי שתן הרבה פעמים ביום וצורך לשתות. הקיבה שלי רגישה מאד ואני מוצא את עצמי בשרותים פעמים רבת כשחלקם הגדול זה יציאה רכה. השלמתי עם העובדה שאני היפוכנדר ואולי התסמינים מקורם בנפש, לפני כ10 חודשים עברתי תאונת דרכים ונפגעתי במה שמוגדר כצליפת שוט קלה, מאז חיי אינם חיים זה התחיל בכאבי ראש בלתי פוסקים ובירור נירולוגי ללא ממצא מיוחד, אומנם כאבי הראש פסקו אך איתם הגיע כאבים בכל הגוף, זה התחיל בבדיקת דם שבצעתי כחצי שנה לאחר התאונה שתוצאת היתה ברזל גבוהה וCPK מעט גבוה לאחר תקופה כאב ביד שמאל כל פעם בנקודה אחרת ביד כאב בגב במיוחד בבקרים וכאבים בכל הגוף, הכאב ביד עבר אך התחילו כאבים ברגל ימין סוג כאב של שריר מתוח / שמשהו לוחץ על השריר הכאבים הם כל פעם במקום אחר כשהרגללים כואבות יותר, כאבים גם סביב פרקי כף היד סביב פרקי כפות הרגליים סביב הברכיים בגב העילון התחתון לפעמים בעורף ובעצם כל פעם כואב במקום אחר,יש לי כאב כמעט תמידי בבוקר כשאני קם כאבי רגליים גב וידיים ובמהלך היום זה בא והולך, יותר בא מהולך.באופן כללי כשאני לוחץ קלות על השרירים הם כואבים בנקודות מסוימות, יש לי חולשת ידיים ורגליים אם כי חשוב לי לציין שלא קשה לי לעלות מדרגות ולא קשה לי להרים דברים כבדים אם כי אחרי מספר דק' שאני סוחב משהו כבד מתחיל לכאוב השריר אין לי בעיה לעמוד על רגל אחת או לכוף את הברכים ולקום מהרצפה, בעקבות כל זה אני נמצא בלחץ וחרדה קשים שבאים והולכים בהתאם לתחושת הגוף, לאחרונה גם יש לי בעיות בליעה, עיקר הבעיה היא רוק דביק וליחה שנתקעת בחיח למעלה מידי פעם יובש בשפתיים כמו"כ בזמן האכל לפעמים האוכל לא מחליק בגרון כמו שתריך כאילו שהלוע יבש או דביק בנוסף יש לי פעמים רבות הרגשה של משהו שתקוע בגרון ולא זז. בנוסף תקופה ארוכה שאני משלשל. לאחרונה הייתי אצל נירולוג לבדיקה הוא עשה לי בדיקה נירולוגיצ קלה בדק כח החזרים וכד' בדיקה דומה הוא עשה לי לפני כחצי שנה כשההיתי אצלו על כאב ראש, הבדיקה היתה תקינה הוא אמר לי שאולי הבעיה היא בכלל ראומטולוגית לייתר בטחון הוא שלח אותי לEMG ואמר לי שאוליהבדיקה תיהיה רק עוד חודשיים, אבל בקצב הזה אני לא מצליח לסחוב עוד יום:( האם יכול להיות שמה שיש לי זה פיברו? האם פיברו הוא כ"כ קשה? האם בפיברו יש בעיות בליעה? אני חושש מאד ממשהו ניווני ח"ו ויכול להיות שהחרדה היא הסיבה לכל התסמינים האלה. אשמח לכל מידע בנושא. תודה מראש ושנה טובה

14/09/2010 | 22:24 | מאת: ריקרדו

יון, ראשית אתה צריך (חייב ) לטפל בחרדות שלך באמצעות לימוד מדיטציה/דמיון מודרך. התופעות שאתה מתאר אופייניות ל"צליפת שוט" וזה נורא עצוב שהרפואה מתייחסת לנ"ל מעט בזילזול. לטענתם זה עובר תוך שנה-שנתיים ולאחרונה כבר יודעים שלפעמים תוך 3-5 שנים ... לאנשים פשוט נמאס אחרי כל-כך הרבה שנים, להגיע לרופאים עם אותן תלונות וכאבים. המלצתי : לבצע טיפולים ע"י רופא סיני שיטפל הן בדיקור והן עם צמחי מרפא - שני סוגי טיפולים שעוזרים במצבי כאב ו/או פיברומיאלגיה. אם הם יתבצעו במרפאות הטבעיות של קופות החולים - המחיר זול מאוד. מכוון שאתה בחדרדה זמן רב והרפואה הקונבנציונאלית לא הצליחה לאתר בעיה, אין לך מה להפסיד ויותר נכון, אתה תראה שהטיפולים הנ"ל יפתרו לך את הבעיה או חלק ממנה. כל טוב

מנהלי פורום ראומטולוגיה