אנקלוזיס ספונדליטיס - לד"ר רימר

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

29/08/2010 | 19:32 | מאת: לילי

שלום רב, לאחרונה קיבלתי את הטיפול ה4 ברמיקייד שמאאאאוד עזר לי כמו ה3 הקודמים... לחאר הטיפול ה4 הוחלט להגדיל את המרווח עד הטיפול הבא לחודשיים והנה לאחר כחודש שוב מתחילים הכאבים והיום חודש וחצי, בולע כדורי ארקוקסיה שעוזרים קצת לכאבים, אבל בכללי אני על הפנים. ברשותך, יש לי 2 שאלות: 1. האם לפנות לביה"ח לצורך הקדמת הטיפול (הרמיקייד כבר אצלי במקרר)? 2. אני קורס כלכלית מה 1500 ש"ח שגובה ממני מכבי על כל טיפול שכזה, יש דרך לסייע לי? אני על סף יאוש :(

29/08/2010 | 19:34 | מאת: עילי

שמי עילי ולא לילי

30/08/2010 | 16:20 | מאת: עובר אורח

המצב שאתה מתאר מוכר לי לצערי - אני מקבל רמיקייד למחלה שלא מופיעה בהתוויות של התרופה, ע"כ זהו פתח (חוקי!!) לקופה לסרב להשתתף בעלות התרופה. לכאורה הם עושים לי טובה שהם מכסים חלק ניכר מהעלות השוטפת, אבל העובדה שמדובר אצלי בתרופה שמחייבת טופס 29ג' (תרופה מיוחדת) מונעת ממני לכלול את עלות הרמיקייד בחישובי תקרת המקסימום (שוב, חוקי, גם אם מסריח...). לך, לעומת זאת, לא אמורה להיות בעייה משום שרמיקייד מותווה לטיפול ב-AS, וזה טיפול מקובל בכל העולם. אני לא מכיר את התקנון של מכבי אבל אני משוכנע שגם להם יש תקרה רבעונית שמבוטחים לא אמורים לשלם על תרופות מעבר לה. העניין שווה בדיקה יסודית, כי אם תחכה להם שיספרו לך על תקרה זו זה לא יקרה. בהצלחה.

מנהלי פורום ראומטולוגיה