פיענוח מיפוי

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

12/08/2010 | 14:56 | מאת: מישהי

שלום רב אני בת 39 אובחנתי כחולת פיברומיאלגיה ונשלחתי למיפוי עצמות אשמח אם תוכל להסביר לי את ממצאי המיפוי. סריקת שלד מבטים מכוונים לכפות ידיים ורגליים. קליטת יתר בחיבורMCPראשון ושלישי בכף יד ימין ובצורה דיפוזית בשורש כף ימין. כמו כן קליטת יתר בחיבורים ליספרנק בכפות רגליים. הממצאים מתאימים לשינויים ניווניים. איפה זה חיבור MCP.? ומה הממצאים ? תודה מראש

MCP זה המפרק הראשון של האצבעות (הקרוב לכף היד). את הממצאים צריך לפענח בהקשר לבדיקה שלךולא באופן כללי

מנהלי פורום ראומטולוגיה