בדיקות אפלא/לופוס

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

19/07/2010 | 10:21 | מאת: נטע

שלום דר, יש ITP. בגלל תוצאה של קרדיוליפין גבוה 23.9 נשלחתי ע"י ההמוטולוג שלי לרמוטולוג. הרמוטולוג שלח אותי לבדיקות אפלא ולופוס. להלן חלק מהתוצאות שעשיתי בקופה (בדיקות נוספות צריכה לעשות בב"ח: LAC , FANA BY IMMUN , קרדיוליפין ,ANTI BETA 2 GLY ) תוצאות: ESR - 10 C3 Complement mg/dL 118 90 (..*......) 180 ערכי הייחוס שונו ב-5.10.08 BD1 C4 Complement mg/dL 29 10 (.....*...) 40 ערכי הייחוס שונו ב-5.10.08 BD1 AutoimmunityBH1 Anti-DNA IU/mL 17.1 Reference values Negative: <20 iu/ml positive:/>20 IU/mL BD1 Antinuclear Ab Neg. BD1 FANA לא בוצע ראה/י תוצאה ל-ANA BD1 Cardiolipin IgG GPL/mL ! בעבודה 0 (*........) 10 BD1 Cardiolipin IgM MPL/mL ! בעבודה 0 (*........) 7 BD1 SS-A/Ro U/mL ! בעבודה Reference values Negative < u/ml border - -/>positive/> 25 U/mL BD1 SS-B/La U/mL ! בעבודה Reference values Negative < u/ml border - -/>positive/> 25 U/mL BD1 Anti-Smith Ab U/mL ! בעבודה Reference values Negative < u/ml border - -/>positive/> 25 U/mL BD1 Parietal Cell Ab ! בעבודה BD1 Anti Intrinsic F. U/mL ! בעבודה Reference values Negative <10 u/ml 1. האם תוצאות אלה כבר יכולות לשלול לופוס? ? (העובדה שANA שלילי, וגם אנטי DNA שלילי) 2. האם העובדה שהערך של אנטי DNA יצא קרוב ל20 (17.1) יכול להעיד על נטייה?? 3. מה זה FANA? ולמה לא ביצעו אותה?? 4.איזה מהבדיקות חשוב לקבוע שאין אפלא?? אודה מאוד מאוד אם תוכלו לענות לי על 4 השאלות. נטע

19/07/2010 | 10:29 | מאת: נטע

Glucose mg/dL Normal BD1 Ketones mg/dL NEG BD1 Protein mg/dL NEG BD1 Blood mg/dL NEG BD1 Leukocytes Leu/uL 500 LARGE BD1 Nitrite NEG BD1 pH 5.5 BD1 Urobilinogen mg/dL Normal BD1 Bilirubin mg/dL NEG BD1 Automated Urine MicroscopyBH1 עליון הערותMY_SUBTITLE Red Blood Cell /HPF 7 BD1 White Blood Cell /HPF 50 BD1 Squamous Epith. /LPF MANY BD1 Chemistry, UrineBH1 עליון הערותMY_SUBTITLE Protein/Crea. Ratio mg/mg 0.07 Normal: <0.2 mg/mg BD1 Album./Creat.Ratio 50.89 יחידות:mgAlb/grCre Ref. value for adults: <20 mg/gr אציין שבאותו היום גם עשיתי בדיקת הריון ויצא חיובי. בטא 590. תודה מראש!!

מנהלי פורום ראומטולוגיה