אפשר לעצור ...אפשר לשנות !!!

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

04/07/2010 | 07:56 | מאת: שירלי

26 מיליארד ש"ח = 4% אחוזים מהתוצר הלאומי של מדינת ישראל = 700,000 אנשים הסובלים מהפרעות שריר-שלד כרוניות הינם PEANUTS וחסרי חשיבות למשרד האוצר ולמשרד הבריאות במדינת ישראל!!! שלא מצאו מקום להגיע ולא לשלוח נציגים מטעמם לפורום בריאות ועבודה שהתקיים אמש בתל אביב בפורום נחשפו תוצאות מחקר שנערך בישראל בראשותו של ד"ר סטיבן באוון מנכ"ל מכון העבודה הבריטי . אחת ממסקנות המחקר הינה כי מספר האנשים הלוקים בהפרעות שריר-שלד בכוח העבודה הישראלי צפוי לעלות במהלך העשורים הקרובים וכי ההשפעה על המשק תגדל: "הראיות המוצגות בדו"ח מדגימות כי רבים מתושבי ישראל בגיל העבודה מושפעים ישירות על ידי הפרעות שריר-שלד, או יושפעו על ידן בשנים הבאות. הדבר עלול להיות בעל השלכות חברתיות וכלכליות משמעותיות, לפגוע בכושר הייצור של כוח העבודה הכללי ובתעשיה הישראלית, ולהטיל נטל כבד על משאבי מערכת הבריאות ומערכת הקצבאות כאחד." הגיעה העת לעשות מעשה להביא לשינוי!!!

04/07/2010 | 08:18 | מאת: אורית

תרופות מתקדמות שאולי נראה כי עלותן יקרה בתחילה היו יכולות למנוע ולעצור מחלות מפרקים ... ולחסוך מיליונים על גבי מיליונים למדינה. המכעיס ביותר הוא שהרופאים במוסד לביטוח לאומי מודעים לכך הרופאים במשרד הבריאות מודעים לכך הרופאים בבתי החולים וקופות החולים מודעים לכך משרד האוצר מודע לכך אבל כל הגופים שמרו עד כה על קשר שתיקה ...!!! אין היגיון בדרך החשיבה של מקבלי ההחלטות במדינת ישראל החשיבה הינה לטווח הקצר לצעד הבא בלבד ולא מעבר לכך, ישנו חוסר אכפתיות מה יהא בעוד שנה שנתיים שהמצב מחמיר שכבר לא ניתן להחזיר את המצב לאחור שכבר קיימות דיפורמציות, שיתוקים, וסיבוכים של מערכות גוף נוספות.. הפוגעות באיכות חיים והמקצרות את חייהם של החולים במחלות מפרקים ובשאר ...

מנהלי פורום ראומטולוגיה