כאבים במרפקים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

03/07/2010 | 00:40 | מאת: א.ש

שלום דר' זה כחודשיים אני סובל מכאבים במרפקים ימין ושמאל ובשריר ימין בין כף היד למרפק. הכאב במרפקים הינו בחלק הפנימי של המרפק (לא במרכז) קרוב לגוף והינו מתבטא בעת מתיחה של הזרועות והרמה כלפי מעלה... קבעתי תור לרופא ראומטולוג אך התור בעוד חודשיים. שאלותיי הם: מה לדעתך הסיבה לכאבים אלה טיפולים מונעים או תרופתיים בשלב זה. שמתי לב כי ESR מעל הנורמה וויטמין D גם מעט נמוך. רצ"ב תוצאות בדיקות דם אחרונות: שם בדיקה יחידות ערך תצוגה ערך תחתון ערך עליון הערותMY_SUBTITLE ESR mm/h 21 0 (.........)* 20 Biochemistry שם בדיקה יחידות ערך תצוגה ערך תחתון ערך עליון הערותMY_SUBTITLE Glucose mg/dL 88.9 55 (....*....) 115 Calcium mg/dL 9.3 8.6 (...*.....) 10.2 Urea mg/dL 43.3 0 (.......*.) 50 Creatinine mg/dL 0.8 0.5 (...*.....) 1.2 BD1 Uric Acid mg/dL 4.84 0 (.....*...) 7 LDH U/L 318 0 (.....*...) 480 BD1 Creatine Kinase U/L 42 38 (*........)ערכי ייחוס מתאימים למבוגרים בלבד Cholesterol,Total mg/dL 162.7 107 (....*....) 200 Triglycerides mg/dL 101.9 3 (....*....) 200 HDL Cholesterol mg/dL 45 35 (....*....) 55 BD1 LDL Cholesterol mg/dL 97 Expected values Desirable: <130 mg/dL Moderate high : 130-160 mg/dL High : >160 mg/dL Tumor Markers שם בדיקה יחידות ערך תצוגה ערך תחתון ערך עליון הערותMY_SUBTITLE PSA, Total ng/mL 0.30 0 (*........) 3.5 PSA, Free ng/mL 0.11 PSA, Ratio 35.2 Reference values Borderline: 11-16 ; Normal: >16 BD1 Immunology שם בדיקה יחידות ערך תצוגה ערך תחתון ערך עליון הערותMY_SUBTITLE Rheumatoid Factor IU/mL 9 0 (.....*...) 14 Serology שם בדיקה יחידות ערך תצוגה ערך תחתון ערך עליון הערותMY_SUBTITLE C-Reactive Prot. mg/L 4.5 0 (.......*.) 5 Vitamins & amp; Metabolites שם בדיקה יחידות ערך תצוגה ערך תחתון ערך עליון הערותMY_SUBTITLE 25-OH Vitamin D ng/mL 24 0 Reference values Deficiency <10 ng/mL Insufficiency 10-30 ng/mL Sufficiency 30-100 ng/mL Toxicity >100 ng/mL Urine analysisBH1 שם בדיקה יחידות ערך תצוגה ערך תחתון ערך עליון הערותMY_SUBTITLE Glucose mg/dL Normal Ketones mg/dL NEG Protein mg/dL NEG BD1 Blood mg/dL NEG BD1 Leukocytes Leu/uL Negative BD1 Nitrite NEG BD1 pH 6.0 BD1 Urobilinogen mg/dL Normal BD1 Bilirubin mg/dL NEG מה דעתך תודה

05/07/2010 | 15:28 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

תמונה יכולה להתאים ל golfer's elbow - דלקת בחיבור גיד ליד מרפק. אם כך - טיפול הוא בתרופות נגד דלקת, חימום, פיזיוטראפיה, לפעמים זריקה ע"י ראומטולוג או אורטופד.

מנהלי פורום ראומטולוגיה