לופוס הריון וקרישיות

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

23/06/2010 | 20:03 | מאת: עמית

שלום רב אני חולת לופוס מזה כ 15 הבא לידי ביטוי בפרקים. אני נמצאת בהריון שני שבוע 5. עשיתי בדיקות דם ויצא שיש לי בעיה בתפקודי הקרישה. רוצה לציין שעד עכשיו לא היתה לי בעיה לא בתפקודי הקרישה לא בכליות רק בפרקים. הבדיקה שיצאה חריגה הינה Beta 2 Glycoprotein 1 IgM קרישה Cardiolipin IgG Ab | | NEGATIVE | Cardiolipin IgM Ab | | NEGATIVE | Beta 2 Glycoprotein 1 IgG | U/ml | ( 0 * 2.9 ) 5 | Beta 2 Glycoprotein 1 IgM | U/ml | ( 0 ) 5 * 5.9 | שאלתי היא מה המשמעות של התוצאה החריגה מה זה אוומר? והאם בהריון התוצאות אמורות להיות באותו תחום של ערכים או תחום שונה? אציין שאני מאוד לחותצה מהתוצאה ואשמח להסבר מפורט תודה מראש עמית

27/06/2010 | 16:31 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

לא הבנתי את התשובה של בדיקת דם - קווים וסוגריים ומספרים ללא שום סדר. עליך להיות במעקב בקבוצת סיכון גבוה בכל מקרה. אף שיש בעיה בקרישיות (ויש אותה בהרבה חולי לופוס) יש לזה טיפול מניעתי בעת הריון - זריקות קלקסאן.

מנהלי פורום ראומטולוגיה