דלקת פרקים?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

23/06/2010 | 16:20 | מאת: יעלה

שלום! אני בת 52 בריאה בד"כ סובלת מאנמיה קלה. ב-4 שנים אחרונות סובלת מלימפואדנופטיה צווארי (במעקב). כמו-כן ש"ד בסביבות 50 ו-crp בסביבות 30 (כאמור במשך כ-4 שנים ללא אבחון הסיבה). בחודשיים אחרונים כאבים קלים במפרקים של אצבעות הידיים, בעיקר בבוקר, כאבי גב, חולשה עייפות ותחושה כללית ירודה. בבדיקות של החודש האחרון: crp 80 esr 59 antunclear ab ana -negativ dna >1 1uml rf 9.810000 (הערך הגבוה 15.0) protein total 7.7 albumin 4.2 alk phosphatase 74 נשלחתי לברור ריאומטולגי אך התור עוד רחוק. האם יש סיכוי גבוה שמדובר בדלקת פרקים שגרונית? האם לאור הנתונים זה דחוף? האם קיימים מצבים בהם קיימים הממצאים בבדיקות דם לאורך שנים אולם הכאבים (או המחלה) מתגלים בשלב מאוחר? אודה לך מאוד באם תוכל לענות על שלושת שאלותי.

23/06/2010 | 16:24 | מאת: יעלה

שכחתי לציין גם נפיחות באצבעות הידיים. שוב תודה מראש!

27/06/2010 | 16:26 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

הבדיקות אומרות שיש דלקת בגוף והתאור מתאים לדלקת מפרקים. כיש כמעט 200 סוגים שלדלקת מפרקים - אין באפשרותי להגיד בדיוק מה זו המחלה. זה יכול להיות גם דלקת שיגרונתית.

מנהלי פורום ראומטולוגיה