כאבים במרפקים ובשריר ימין

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

19/06/2010 | 20:49 | מאת: א.ש

שלום דר' זה כחודשיים אני סובל מכאבים במרפקים ימין ושמאל ובשריר ימין בין כף היד למרפק. הכאב במרפקים הינו בחלק הפנימי של המרפק (לא במרכז) קרוב לגוף והינו מתבטא בעת הרמה של חפץ או מתיחות. בעבר היו לי כאבים דומים בכל הפרקים שבגוף (אפילו באצבעות) אך הרופא (אורטופד) לא יחס חשיבות ואמר שזה יעבור במשך הזמן. קבעתי תור לרופא ראומטולוג אך התור בעוד חודשיים. שאלותיי הם: האם צריך לעשות בדיקות מכינות לפני הפגישה עם הרופא מה לדעתך הסיבה לכאבים אלה טיפולים מונעים או תרופתיים בשלב זה. תודה

לא ניתן לאבחן את המצב מבלי לבדוק אותך. כהכנה לפגישה ניתן להשלים ספירת דם כימיה אנזימי כבד שקיעת דם CRP RF ANA בהצלחה

24/06/2010 | 21:46 | מאת: א.ש

שלום דר' פניתי לרופאת משפחה והיא נתנה סידרת בדיקות ואלה תוצאותיהן: BH1 שם בדיקה יחידות ערך תצוגה ערך תחתון ערך עליון הערותMY_SUBTITLE ESR mm/h 21 0 (.........)* 20 BD1 BiochemistryBH1 שם בדיקה יחידות ערך תצוגה ערך תחתון ערך עליון הערותMY_SUBTITLE Glucose mg/dL 88.9 55 (....*....) 115 BD1 Calcium mg/dL 9.3 8.6 (...*.....) 10.2 BD1 Urea mg/dL 43.3 0 (.......*.) 50 BD1 Creatinine mg/dL 0.8 0.5 (...*.....) 1.2 BD1 Uric Acid mg/dL 4.84 0 (.....*...) 7 BD1 LDH U/L 318 0 (.....*...) 480 BD1 Creatine Kinase U/L 42 38 (*........) 174 ערכי ייחוס מתאימים למבוגרים בלבד BD1 Cholesterol,Total mg/dL 162.7 107 (....*....) 200 BD1 Triglycerides mg/dL 101.9 3 (....*....) 200 BD1 HDL Cholesterol mg/dL 45 35 (....*....) 55 BD1 LDL Cholesterol mg/dL 97 Expected values Desirable: <130 mg/dL Moderate high : 130-160 mg/dL High : >160 mg/dL BD1 Tumor MarkersBH1 שם בדיקה יחידות ערך תצוגה ערך תחתון ערך עליון הערותMY_SUBTITLE PSA, Total ng/mL 0.30 0 (*........) 3.5 BD1 PSA, Free ng/mL 0.11 BD1 PSA, Ratio 35.2 Reference values Borderline: 11-16 ; Normal: >16 BD1 ImmunologyBH1 שם בדיקה יחידות ערך תצוגה ערך תחתון ערך עליון הערותMY_SUBTITLE Rheumatoid Factor IU/mL 9 0 (.....*...) 14 BD1 SerologyBH1 שם בדיקה יחידות ערך תצוגה ערך תחתון ערך עליון הערותMY_SUBTITLE C-Reactive Prot. mg/L 4.5 0 (.......*.) 5 BD1 Vitamins &amp; MetabolitesBH1 שם בדיקה יחידות ערך תצוגה ערך תחתון ערך עליון הערותMY_SUBTITLE 25-OH Vitamin D ng/mL 24.0 Reference values Deficiency <10 ng/mL Insufficiency 10-30 ng/mL Sufficiency 30-100 ng/mL Toxicity >100 ng/mL BD1 Urine analysisBH1 שם בדיקה יחידות ערך תצוגה ערך תחתון ערך עליון הערותMY_SUBTITLE Glucose mg/dL Normal BD1 Ketones mg/dL NEG BD1 Protein mg/dL NEG BD1 Blood mg/dL NEG BD1 Leukocytes Leu/uL Negative BD1 Nitrite NEG BD1 pH 6.0 BD1 Urobilinogen mg/dL Normal BD1 Bilirubin mg/dL NEG שמתי לב כי ESR מעל הנורמה וויטמין D גם מעט גבוה. מה דעתך תודה

מנהלי פורום ראומטולוגיה