סקלרודרמה וניתוח פלסטי

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

28/11/2019 | 08:45 | מאת: נטע

שלום רב, בהמשך לתשובתך האחרונה לשאלתי על לופוס עורי וניתוח הגדלת חזה. כתבת שיש מידע על הקשר בין סקלרודרמה לשתלי סיליקון. האם זה מחקר מוכח בין המחלה לנוכחות שתלים בגופן של נשים ?והאם העובדה שיש לי לופוס עורי יכולה להעמיד אותי גם בסיכון מול מחלות נוספות כגון סקלרודרמה בעת פרוצדורה ניתוחית כלשהי?

שלום כפי שטענתי, המחקרים הם בעיקר על סקלרודרמה ולאחרונה בעיקר מדובר על שתלים שדלפו והקשר לסקלרודרמה.. לא ידוע לי על על מחלת הזאבתאין לי מספיק מידע על הקשר למחלת הלופוס

מנהלי פורום ראומטולוגיה