כאבי ושרירים תפוסים בכל הפנים ההצוואר

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

05/11/2019 | 16:13 | מאת: אביב

שלום רב אני מאובחנת כחולה פיברומיאלגיה כבר 12 שנים וגם אובחנתי באיחור אחרי 10 שנים כך שאני סובלת מהמחלה מגיל צעיר כבת 23. רוב הכאב ונימול ושרירים כואבים בכל הפנים בכל חצי הפנים והצוואר העיניים תפוסות כאשר זה מתחלף לסירוגין מצד לצד. כל הקרקפת והגולגולת העיניים האוזניים כואבים לי תפוסים תחושה של נימול עיקצוצים שורף בעור ותחושה של נפיחות בכל בפנים ובצוואר העין נעצמת כואבת ותפוסה תחושה שחצו לי את הראש לשניים תחושה בקרקפת שהראש חצוי לשתיים. איך אני יכולה לטפל בזה אני לא יושנת בלילות אפילו שהכרית נוגעת זה כואב ומפריע ובכלל זה כואב ומשגע אי אפשר לתפקד אי אפשר לעשות כלום העיניים נעצמות ואי אפשר להחזיק את הראש או אפילו לקום. איך משחררים את השרירים וכיצד מטפלים בתחושת הנימול אני מיואשת זה כבר נמשך הרבה שנים ולא עובר ואני בחוסר תפקוד טוטלי

שלום משערת שהאבחנה נעשתה לאחר שלילת בעיות אחרות ובדיקת נוירולוג לפני האבחנה. הטיפול בפיברומיאלגיה צריך להיעשות דרך רופא שאת סומכת עליו ותוך מעקב רציף במרפאה הקבועה

מנהלי פורום ראומטולוגיה