פולימיאלגיה ראומטיקה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

03/11/2019 | 07:46 | מאת: תמר

לפני3שנים,התחילו כאבים חזקים בידיים וברגליים.הראומטולוג קבע שיש לי פולימיאלגיה ראומטיקה,בלי בדיקות,ורשם לי:פרדניזון15מ״גלשלושה חודשים.לקחתי 3שנים זה עזר.הפסקתי בהדרגה,וחזרו לי כאבי תופת.הוא אמר לי לקחת 5מ״גליום,לוקחת כבר10ימים,ואין שום שינוי.מה לעשות?כדי ללכת אני נעזרת בהליכון,ולא מתפקדת.כפות הידיים כואבות זוועה,ויש קשיוןשאני לא מצליחה לפתוח את כף היד.לא ישנה בלילות בגלל הכאבים.דוקטור אנא עזרי לי,מה אפשר לעשות?אלפי תודות לך!

שלום תמר, ממליצה לפנות בשנית לראומטולוג מטפל על מנת להעריך האם אכן מדובר בפולימיאלגיה ראומטיקה? האם עקב הגמילה מפרדניזון? האם מדובר כעת במחלה אחרת?

מנהלי פורום ראומטולוגיה