השפעת פרדיזון ופלקווניל

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

10/09/2019 | 15:41 | מאת: אלעד

שלום רב בשל תסמינים הקשורים למחלת לופוס הוחלט לתת טיפול של פרדיזון + פלקווניל אותו התחלתי לפני כשבוע. קיימת אנמיה קלה לא מאובחנת מזה כ 3 שנים. הכוללת ירידה קלה בערכים של :המוגלבין,כדוריות דם אדומות ולבנות,והטסיות.שאר מדדי ספירת הדם תקינים. שאלתי היא האם הטיפול שניתן ישפר את ערכי ספירת הדם שציינתי לעיל במידה ואכן הגורם לירידה הינה מחלת הלופוס? או שישנם מקרים בהם לא תראה הטבה במדדי ספירת הדם. תודה

שלום ךרוב ההטבה אינה מיידית אולם צפוי להיות שיפור בפעילות המחלה ובבדיקות המעבדה - כמובן שהדבר הוא אינדיבידואלי.

מנהלי פורום ראומטולוגיה