פיברומיאלגיה - תשובתה של ד"ר שירה גינסברג

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

17/03/2019 | 12:30 | מאת: חנן

שלום ד"ר גינסברג ותודה על תשובתך מ 17.3 לשאלתי מ 10.3. הפעולות שהצעת בתשובתך כבר נעשו ולא גילו בעיה כלשהי. עסקתי בקביעות ולאורך שנים בפעילות גופנית אך מאז שהחלו הכאבים אני מתקשה לעשות זאת. לא ניכרת ירידה במשקל. כאמור בפנייתי - שימוש במשככי כאבים שונים לא הביא להקלה. אינני מצפה לאבחנה במסגרת הפורום אך חשובה לי תשובה עקרונית לשאלה : האם פיברומיאלגיה יכולה להופיע אצל גבר בגיל 71 - או שהיותי גבר בגיל זה שולל אפשרות זו על הסף ?

שלום הגיל אינו מהווה חלק מהסיווג לאבחנה. אומנם התסמונת (שאינה מאופיינת רק בכאב) מאובחנת יותר בגילאים צעירים יותר אולם לא ניתן לשלול על הסף. יש לפנות למומחה בתחום.

מנהלי פורום ראומטולוגיה