כאבים לא ברורים בחזה.

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

10/02/2019 | 20:57 | מאת: יוסף

שלום אני בן 40 בריא ולא מעשן. סובל כ 10 שנים מהתקפים של כאב מתחת לצלע תחתונה בצד שמאל, כאבים בחזה שמאל ובין השכמות. הכאבים מתגברים בישיבה (הכאב בצלע). עשיתי בירור של הכאבים לפני כ5 שנים שכללו צילום חזה ובירור גסטרו (גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה)שהיו ללא ממצאים. לא המשכתי את הבירור מכיוון שהמצב לא הטריד אותי יותר מידי. כמו כן סובל משיעול התקפי פעם בשנה בממוצע שמטופל בסטרואידים. בחודשיים האחרונים אני סובל מאוד מהסימפטומים הנ"ל עם תוספת של כל מיני כאבים לא ברורים בכל בית החזה וכאבי בטן לא ברורים. הכאב קיים בכל שעות היום גם כשאני עומד (מה שלא היה בעבר)אחרי חצי שעה בישיבה אני סובל מכאבים חזקים ורגישות למגע בצלע. יש לציין כי קיבלתי טיפול באטופן ללא השפעה, הכאבים אינם מגיבים לטיפול אנלגטי. אשמח לשמוע את דעתך

שלום האבחנה המבדלת לתיאור רחבה מאד. אם כעת הכאב מציק לך והחמיר עם הזמן, יש צורך לפנות לבירור חוזר (5 שנים זו תקופה ממושכת ודברים יכולים להשתנות). בהצלחה

מנהלי פורום ראומטולוגיה