נוכחות נוגדני אנטי צנטרומר -סקלרודרמה בהכרח?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

28/09/2018 | 00:46 | מאת: יהלי

אובחנתי לפני כשנתיים כחולה במחלת הסקלרודרמה לימיטיד על סמך נוכחות נוגדני אנטי צנטרומר בדם. האם נוכחות נוגדנים אלה ספציפי רק למחלת הסקלרודרמה או שהם קיימים גם במחלות אוטואימוניות נוספות. האם ייתכן שיש לי נוגדנים אלה ואינני חולה דווקא בסקלרודרמה? אודה לכם על תשובתכם המקצועית לאור ספק שעלה לגבי האבחנה שאינה נתמכת בסימנים נוספים.

שלום, הנוגדנים נלקחים בהקשר של קליניקה מתאימה והם באים לעזור לקביעת אבחנה. באם אין שום סימפטום מכוון לסקלרודרמה - אין הרבה ערך למציאת נוגדנים פרט למעקב קליני.

מנהלי פורום ראומטולוגיה