יומירה האם ייתכן שהפסיק להשפיע? דחוףףףף

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

24/06/2018 | 22:02 | מאת: לילך

שלום וברכה, מטופלת ביומירה אחת לחודש 40 מג. מצב יציב 8 שנים ללא כאבים. חולת אנקילוזינג ספונדליטיס. בחודש האחרון כאבים חזקים באגן עד כדי חוסר אפשרות ללכת. גוררת רגל. האם ייתכן מצב כי היומירה הפסיקה להשפיע? חשוב לציין כי בחודש האחרון נעשו 2 זריקות של 40 מג בהפרש של שבועיים. אודה על תשובתך הדחופה.

שלום לילך, לעיתים ישנה החמרה זמנית בפעילות המחלה עקב טריגר כלשהו (לדוגמה מחלה זיהומית, שינויי מזג אוויר וכולי). לציין כי לרוב, בהתוויה של AS, המינון המקובל הוא זריקה אחת לשבועיים ויתכן כי עליית המינון תגרום להקלה. באם הכאב גורם לכאב וירידה בתפקוד - יש לקבוע תור בדחיפות לראומטולוג המטפל על מנת להעריך את פעילות המחלה, לתת מענה לכאב כעת ולשלול סיבות אחרות לכאב.

מנהלי פורום ראומטולוגיה