Ana חיובי וחלבון בשתן

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

30/04/2018 | 16:02 | מאת: Ana

שלום בבדיקות יצא Antinuclear שלילי ana titer 1:160 חיובי Ana pattern- nucleolar clump חלבון בשתן 24- 300 (נבדק פעמים) מלבד זה הכול תקין בבדיקות רגילות כולל RF ו CRP האם עלי להמשיך בירור ראמטולוגי כגון c4 c3 וכד האם זו יכולה להיות מחלה מסויימת? תודה

שלום אנה, בדיקות המעבדה הן רק בדיקות עזר. אבחנה מתבססת על תלונות קליניות. מדוע נשלח כל הבירור? תתכן בדיקת ANA חיובית גם באנשים בריאים (כ 5%). וכנ"ל חלבון בשתן. כמובן שאם יש קליניקה מתאימה, יש להמשיך בירור בהתאם.

01/05/2018 | 08:30 | מאת: Ana

שלום וראשית תודה רבה אינני יודעת אם יש קשר אך לפני מס' שבועות הופיע כאב חד פתאומי מטפס לכ 30 דקות בצד מאחורה שעבר לקדימה ולאחר פיפי עבר, אבן בכליה שנית הייתה לי תגובה אלרגית לחומר שכרגע יש חשד לאנגיואדמה האם זה קשור תודה

שלום אנה, ממליצה לפנות לאימונולוג ונפרולוג לצורך המשך הבירור.

מנהלי פורום ראומטולוגיה