הפרדה בין תופעות רינו ו- chillblain ואבחון ודאי

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

24/12/2017 | 23:13 | מאת: AK

שלום רב, האם יש מדדים חדים וברורים לזיהוי ודאי של תופעות רינו (משניות, כתוצאה מכוויות קור) בהפרדה ודאית מתופעות של Chillblain? מדובר בסמנים שהחמירו כ- 35 שנה לאחר כויות קור.

שלום, ממליצה לפנות לבדיקת ראומטולוג כולל ביצוע קפילרוסקופיה לצורך בירור תופעת הרנו

25/12/2017 | 22:27 | מאת: AK

באם קפילרוסקופיה היא מדד ודאי? בבדיקה קפילרוסקופית כזו לא נמצא שום ממצא מיוחד - דיווח: "פזור רגיל של קפילרות ללא הגדלות פתולוגיות של מיקרו המורג'ים". מה המשמעות?

המשמעות היא שהבדיקה תקינה, ללא פתולוגיה. הבדיקה באה לבדוק האם ישנם נזקים משנית לרנו - מה שמרמז על רנו שניוני - כלומר משנית למחלה יותר מפושטת כמו במחלות רקמת חיבור.

מנהלי פורום ראומטולוגיה