קסלנג'ז - באיזה שלב להפסיק כאשר אני מתכננת היריון?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

20/12/2017 | 19:02 | מאת: מירי

שלום, אני מקבלת טיפול בקסלנג'ז כטיפול בדלקת פרקים ומרגישה טוב. אני מתכננת להיכנס להיריון והיבנתי שזו תרופה שעליי להפסיק לפני כניסה להיריון. איך בדיוק לעשות זאת, ממש לקראת הביוץ? לפני? אילו תרופות אפשר לקבל במקום? אני לא יכולה להיות ללא טיפול. תודה מירי

שלום מירי, אלו שאלות שעלייך לפנות לראומטולוג המטפל לצורך מענה על טיפול חלופי והמשך מעקב. לגבי קסלג'נז - עדיין אין מספיק מידע מבחינת הריון. ההנחיות לפי היצרן הן הפסקה של התרופה לפחות 4 שבועות טרם ניסיונות כניסה להריון אולם הייתי ממליצה לך להפסיק לפחות 3 חודשים לפני. בכל מקרה, יש לדון בנושא עם ראומטולוג מטפל טרם ההפסקה ולהתאים טיפול חלופי

מנהלי פורום ראומטולוגיה