ANA חיובי.הערות שונות

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

15/11/2017 | 14:48 | מאת: נחמן

שלום! לאישתי לפני 7 חודשים היה ANA חיובי 1:80 ורשום speckled עכשיו הבדיקה היא גם חיובית,גם באותו הטיטר,אך הפעם רשום Nuclear dots. האם יש שינוי מהבדיקה הקודמת ומהו משמעות השינוי? לאישתי כבר 3 שנים יש בדיקה חיובית ולא יודעים איך להתייחס לבדיקה. תודה.

שלום נחמן, בדיקות המעבדה אינן תורמות הרבה ללא תלונות מכוונות. הבדיקה מבוצעת בשיטות שונות ורגישות הבדיקה היא גבוהה. לציין כי אחוז לא מבוטל מאנשים "בריאים" מראה בדיקת ANA חיובית ללא שום סימפטומים. גם הטיטר של הבדיקה הוא נמוך ובהיעדר תלונות מכוונות, איני רואה סיבה לדאגה.

מנהלי פורום ראומטולוגיה