המלצות כלליות לחולי לופוס

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

10/11/2017 | 14:42 | מאת: יולי

שלום דוקטור, לאחרונה אובחנתי עם לופוס והתחלתי טיפול בפלקווניל 400 מ"ג ביום ופרדניזון 10 מ"ג יש לי כמה שאלות, האם האיסור לשהות בשמש הוא לכל החיים או שבתקופות רימיסיה מותר? אני עוברת עכשיו בדיקות בבתי חולים ומרפאות והרופאת משפחה המליצה לי לשים מסכה על מנת למנוע הדבקות, האם זה באמת הכרחי או יעיל? תודה רבה יולי

שלום יולי, רצוי להימנע משהיה בשמש ללא הגנה באופן כללי ובפרט לחולות לופוס - עלול להחמיר את הפריחה העורית. הגנה מזיהומים רצויה בכל מקרה, גם ללא הטיפול שאת מקבלת אולם אין המלצה גורפת למסיכה תחת הטיפול שאת נוטלת כל עוד ספירות הדם שלך הן תקינות.

מנהלי פורום ראומטולוגיה