MRI אגני וחומר ניגוד

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

04/11/2017 | 19:40 | מאת: נדב

שלום, האם בצילום MRI אגני בשאלה של תהליך דלקתי באגן נהוג לעשות את הבדיקה עם או בלי גדוליניום? תודה רבה, נדב

שלום נדב שינויים דלקתיים במפרקי הסקרואיליאק באגן ניתנים לזיהוי גם ללא הזרקת גדוליניום. אולם, הזרקת גדוליניום תורמת לזיהוי מעורבות רקמות רכות סביב המפרק, דלקת בקפסולה (קפסוליטיס), דלקות גידים (שינויים הללו הם פחות ספציפיים ל AS - אנקילוזינג ספונדיליטיס).

08/11/2017 | 11:00 | מאת: נדב

שלום דר' גינסברג ותודה רבה על תגובתך המהירה והעניינית, אז האם בשאלה של AS נהוג לבקש MRI עם חומר ניגוד? תודה רבה, נדב

ניתן לבצע עם חומר ניגוד ׁ(כמובן בהיעדר התווית נגד למתן חומר ניגוד) על מנת לבדוק שינויים נוספים שפרטתי שאינם אבחנתיים דווקא ל AS ועלולים גם להוות סיבה לכאבים. לאבחנת AS "הדורשת" שינויים דלקתיים במפרקי הסקרואיליאק - אין דרישה לתוספת חומר ניגוד והשינויים נצפים גם ללא הזרקתו.

09/11/2017 | 10:09 | מאת: נדב

.

מנהלי פורום ראומטולוגיה