קור בפריפריות וקריוגלובולינים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

23/04/2017 | 01:25 | מאת: רועי

שלום, מזה 8 שנים שאני סובל מקור אובייקטיבי בכפות ידיי, רגליי, אפי ואזניי, עד כדי הלבנה מוחלטת של כפות הידיים ורגליי. אני צריך לרוץ מספר פעמים ביום ביום חורפי ממוצע לברז כדי לחמם כפות ידיי ורגליי. גם בקיץ קר לי ובלילות אוגוסט עודני ממשיך לישון עם 2-3 זוגות גרביים אחרת קר לי שם מאד. בקריאה דלילה הבנתי שמעבר לתופעת ריינו, גם קריוגלובולינים מתנהגים בצורה דומה. האם יש טעם בבדיקה לנוכחות קריגלובולינים גם בהעדר תסמינים נוספים של קריוגלובולינמיה? כלומר, האם הם ייתכנו כסיבה לבעיה גם ללא חולי מרכזי בקריוגלובולינמיה? תודה, רועי

שלום רועי, התופעה שאתה מתאר מאוד מתאימה לתופעת רנו. בהיעדר קליניקה נוספת, לעת עתה אין צורך בהשלמת בירור לקריוגלובולינמיה.

מנהלי פורום ראומטולוגיה