כאבים בשרירי הבטן

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

26/04/2010 | 23:34 | מאת: אילן

לד"ר, שלום רב. לפני כמה חודשים תירגלתי את שרירי הבטן אבל הגזמתי.( הדבר גרם לי לכאבים בשרירי הבטן) לאחר מנוחה מוחלטת של כחודשיים, פניתי לרופאת המשפחה שלי, להתיעץ מתי אוכל להתעמל שוב. היא נתנה לי אישור להתחיל מיד אבל בהדרגה, תוך כדי נטילת כדורי מגנזיום כדור אחד פעמיים ביום. הדיאגנוזה היתה מצוינת. התחלתי לתרגל את שרירי הבטן בהדרגה, והצלחתי, אבל ביומיים שלושה של הגזמה, הרסתי את כל מה שבניתי ונאלצתי להפסיק שוב את תרגול שרירי הבטן. אחרי כחודש של מנוחה מוחלטת,נתנה לי הרופאה כדור בשם מוסקול ביום למשך שבועיים, וטענה שאח"כ אוכל שוב להתעמל אך בהדרגה. הצרה היא שהמוסקול גרם לי לכאבים חזקים בשרירי הבטן ולאחר ארבעה ימים ובוקר של היום החמישי, לא יכולתי עוד להמשיך בטיפול והפסקתי. במשך כשבועיים של מנוחה שמתי לב שכאשר שמים משהו חם (כרית חימום שמחממים המיקרוגל - נקראת "חממית") על השרירים הכואבים זה מקל על הכאב. לקחתי גם עשרה כדורי מגנזיום, אבל לצערי עדיין שרירי הבטן כואבים לי. שאלותי הן: מה אפשר לעשות כעת כדי שהשרירים יפסיקו לכאוב, ומרגע שהכאבים פוסקים מתי אוכל לתרגל את שרירי הבטן שוב? האם לדעתך מדובר בדלקת בשרירי הבטן? תודה מראש, אילן

אילן אכן בעיה כואבת אולם לא נראה לי כי בתחום הראומטולוגיה מאחל לך בריאות שלמה

30/04/2010 | 00:30 | מאת: אילן

ד"ר, שלום רב. ראומטולוגיה עוסקת בין היתר בשרירים, פניתי לכירורג - אמר שזה לא התחום שלו. פניתי לאורטופד - אמר שזה לא התחום שלו. לאיזה רופא חוץ מרופאת המשפחה שלי אוכל לפנות כדי לרפא את הכאב?

מנהלי פורום ראומטולוגיה