SAPHO

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

18/04/2010 | 10:52 | מאת: ליאת

שלום דר' רם תוכל לכתוב לי מה התסמינים של מחלת SAPHO? ואילו בדיקות דם עושים על מנת לאשש זאת? תודה! ליאת

קיימים מספר סוגים של הסתמנויות למחלה אך הקלאסי זו תפרחת דמוית אקנה או פצעים מוגלתיים על כפות ידיים ורגליים וכאב בעצם החזה או הלסת עקב דלקת סטרילית בעצם בעלת הופעה אופיינית ב CT / MRI

19/04/2010 | 11:22 | מאת: ליאת

בת 35. האם יש לי ממה לחשוש לגבי מחלת ה SAPHO??? - הופיע לי בפעם הראשונה כאב בעצם החזה ב2005 , כירורג אמר שכנראה COSTOCHONDRITIS. אך מאז פעם בכמה זמן (שנה יותר/פחות) הכאב חוזר ואחכ שוב נעלם ללא טיפול. אך מאז לא חזרתי לביקורת. - יש לי מאז היותי נערה נראה לי גירודים ברגליים בחלק הפנימי של הירכיים וקצת בשוקיים, (לא יודעת אם זה כמו אקנה) זה יותר מגרד וכשאני מגרדת זה מתגבר . פעם רופאת עור אמרה שכנראה אסטמת עור. - לפעמים יש לי כאב בשורשי כף היד שגם נעלם ללא טיפול מלבד משחה.פעם אחת העצם בשורש כף היד קצת יצאה החוצה ואחכ חזרה למקומה. לפני שנים הבעיה אובחנה כדלקת בגידים. אך מאז לא בדקתי שוב. האם הפצעים במחלה זו מופיעים רק בכפות הידיים/רגליים?? האם הפצעים המופיעים במחלה זו מגרדים?? אודה לך על תשובתך!! ליאת

מנהלי פורום ראומטולוגיה