שאלה דחופה: האם יש לי דלקת פרקים?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

13/04/2010 | 16:28 | מאת: אפרת

שלום ד"ר . לפני ארבע חודשים וחצי התחילו כאבים בפרקי האצבעות ובמרפק יד אחת. עשיתי בדיקת סי- ריאקטיב פרוטאין ויצא 0.6. (הגבולות 0.0 עד 0.5) - רופא המשפחה אמר אז "יש לך דלקת אבל אני אתייחס לזה פעם אחרת" - ולא נתן לי שום טיפול. בשבועיים האחרונים התחילו לי כאבים חזקים במרפקים, דקירות מידי פעם בברכיים ובעוד מקומות בגוף. פניתי לרופא המשפחה ונשלחתי לבדיקות דם. תוצאות בדיקות דם שקיבלתי היום : סי - ריאקטיב פרוטאין : 0.9 (מעל לנורמה. הנורמה : 0.0 - 0.5) RHEUMATOID FACTOR - 14 - בתחום הנורמה ( 0.0 - 15). בדיקות הדם האחרות : HB - 11.8 נמוך מהנורמה (הנורמה 12-16). HCT - 36.4 - נמוך מהנורמה ( הנורמה : 37-52). MCHC - 32.3 - נמוך מהנורמה. ( הנורמה - 33-37). האם יש לי דלקת פרקים? האם עליי לפנות לראומטולוג? האם - לו הרופא היה נותן לי טיפול כבר לפני ארבעה חודשים - אז הכאבים לא היו מתרחבים למקומות אחרים ולא היו מחמירים? אני מודאגת מאוד, אודה לך אם תשיב לי בהקדם האפשרי.

15/04/2010 | 22:42 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

אני לא יודע אם יש לך דלקת מפרקים. אבחנה זו נקבעת ע"י בדיקת רופא ולא ע"י בדיקות דם.

מנהלי פורום ראומטולוגיה