טמפורל ארטאריטיס

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

30/03/2010 | 18:44 | מאת: אורית

שלום--אני בת 72. לפני שנה חליתי ב פולימיאלגיה ראומטיקה. טופלתי בפרדניזון--20 מג בהתחלה--וירדתי לאט ל 2 מג ליום. לפני חודשיים חליתי באחותה הקשה--טמפורל ארטאריטיס--אני מטופלת ב 60 מג פרדניזון.אני סובלת מתופעות לוואי-- סוכרת-- שהטיפול די מאזן אותה,פטרת בוושט המטופלת--אך גם חוסר קיצוני של תיאבון. ואני ירדתי כבר 8 קג !!! וכמובן--פני ירח !! כאבי הראש והשיבוש בראיה חלפו מיד עם התחלת הטיפול. האם אוכל כבר לרדת בהדרגה בפרדניזון ? 5 מג כלשבוע- שבועים ? מה לעשות עם חוסר התיאבון ? היש איזו תרופה שיכולה לשפר ? תודה לעזרתך וחג שמח אורית

31/03/2010 | 23:37 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

1. די לא רגיל שיורדים במשקל על טיפול בסטרוידים. יש למצוא לכך הסבר וקודם כל לראות שאין עוד איזו מחלה נסטרת הגורמת לכך 2. אסור בהחלט לשחק עם מינוני פרדניזון בtemporal arteritis כזה עלול להיות מסוכן ולגרום לסיבוכים - כל שינוי רק בהמלצת ראומטולוג!

מנהלי פורום ראומטולוגיה