תרופת האנברל

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

16/03/2010 | 16:39 | מאת: ד

שלום, אני כבר לוקחת את תרופת האנברל כחודש מכיוון שתרופת המטוטרקסאט לא עוזרת, בעקבות דלקת פרקים שיש לי. קראתי כתבות שאומרות שהתרופה הביולוגית גורמת למחלות ממאירות..האם זה נכון? יהיה לזה השלכות בהמשך? תודה!

17/03/2010 | 12:58 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

במחקרים גדולים וממושכים לא צפו עליה במחלות ממאירות אצל אנשים מטופלים בחוסמי TNF, בהשוואה לבני אדם עם אותן המחלות אשר לא טופלו כך. לאחרונה הופיע חשד שאולי טיפול זה עלול להעלות שכיחות של מלנומה - סרטן עור, אך גם זה לא ברור ודורש אישורים נוספים.

מנהלי פורום ראומטולוגיה