לחוצה מאד!! אדפרין ג'ל 0.1% בהריון

דיון מתוך פורום  תרופות בהריון

20/10/2013 | 15:09 | מאת: ענת

שלום, אני כרגע בשבוע 10+3 להריוני. כבר בשבוע 5 הצגתי לרופא הנשים שלי את המשחה בה אני משתמשת לפנים (אדפרין ג'ל 0.1%) והוא אמר לי: "אין שום בעיה"). על אף התשובה הבטוחה שלו ביצעתי עד כה שימוש של פעם בכמה ימים או פעם בשבוע בלבד בלילה לפני השינה. בימים האחרונים אני פתאום מבינה שאולי כן יש בעיה עם שימוש במשחה?? אני מאד לחוצה כי אני כבר בשבוע 10+3 ומפחדת מאד שנגרם איזשהו נזק לעובר.. אני מקפידה מאד על כל האיסורים בהריון (כולל אלכוהול, עישון, מזונות בעיתיים וכו') אבל עכשיו מפחדת מאד שגרמתי נזק לעובר. אשמח לתשובה ממך בעניין. תודה.

אדפרין מבוססת על ניגזרת של ויטמין A טיפול בתרופות דרך הפה מהמשפחה של התרופה הזו הוא אסור בהריון מאחר וקשור לעלייה מוכחת של מומים מולדים בעובר. ההמלצה היא שלא להשתמש גם במישחות הללו בזמן הריון, אבל מצד שני, אין עדות חד משמעית לעלייה בשיעור של מומים מולדים בשימוש במרכיב הזה בצורתו כמישחה. המלצתי היא להפסיק את השימוש במישחה לאלתר. את מוזמנת להגיע להמשך מעקב במרפאה לייעוץ תרופתי בהריון במרכז לבריאות האישה בבי"ח ליס בטלפון 03-6974000.

מנהל פורום תרופות בהריון