הרפס בהריון - מניעה

דיון מתוך פורום  תרופות בהריון

24/04/2013 | 20:02 | מאת: שלומית

שלום רב. אני בשבוע ה 12 להריוני (הריון ראשון) בגיל 40. מזה שנים רבות אני סובלת מהתפרצויות של הרפס וגינאלי (על אף שמעולם לא נבדקתי ע"י בדיקת דם אלא אבחון נקודתי). ביומיים האחרונים אני מרגישה התפתחות של הרפס. רופא הנשים הכריז שיש למנוע התפרצות במהלך ההריון בכל מחיר. לא ברור לי מה זה אומר - בכל מחיר. בימים כתיקונם אני לוקחת משככי כאבים ועפ"י רוב מצליחה להימנע מהתפרצות. מה ניתן לעשות במהלך ההריון? (מרחתי משחת זובירקס). האם יש צורך בכדורי זובירקס והאם הם ניתנים ע"י מרשם רופא ? תודה רבה, שלומית

ניתן ליטול כדורי זובירקס במרשם רופא בעת הריון והשימוש בהם מומלץ כטיפול מניעתי החל משבוע 36 להריון ועד הלידה בכדי למנוע התפרצות ההרפס הגניטלי בעת הלידה. כעת ממליצה לך לפנות לצורך איבחון וטיפול לרופא נשים מטפל. ניתן לקחת תרבית ל PCR מהנגע עצמו במידה שקיים ספק באבחנה.

מנהל פורום תרופות בהריון