אנדומטרין

דיון מתוך פורום  תרופות בהריון

02/01/2013 | 15:31 | מאת: יעל

שלום אני מקבלת אנדומטרין החל משבוע 7 (היום בשבוע 22), עקב הפלה מאוחרת בהריון הקודם (הריון תאומים, התקצרות צוואר). האם יש סיכון בנטילת אנדומטרין לתקופה כל כך ארוכה ללא הפסקה? האם יש הפשעה על בריאות העובר? תודה יעל

שלום יעל עד עתה שימוש בנגזרות של פרוגסטרון לא הוכחו כקשורים למומים מולדים בעובר. מקובל לטפל בזריקות חד שבועיות של 17 הידרוקסי פרוגסטרון קפרואט (= פרוגסטרון ריטרד) החל משבוע 16 ועד השבוע ה-34 .התכשיר הוכח כיעיל במניעת לידה מוקדמת במקרה שקיימת הסטוריה של קיצור צואר ולידה מוקדמת בהריון קודם בהצלחה, ד"ר קליגר חגית

מנהל פורום תרופות בהריון