3 שאלות חשובות ודי דחופות (לי) בשבוע ה-6 להריון

דיון מתוך פורום  תרופות בהריון

29/11/2009 | 21:26 | מאת: עדי

ד"ר יפת שלום אני בשבוע ה-6 להריון, ויש כמה דברים שמאוד מטרידים אותי ואני לא מצליחה לקבל תשובות מושכלות מאף אחד: 1. בכל ספרי ומדריכי ההריון כתוב ש"שטיפות וגינליות" אסורות. אבל לא ברור לי אם הכוונה גם לסבונים נוזליים לרחצה חיצונית אינטימית בלבד כמו "ליגיניה" או "קרפרי"? הרי נראה לי חשוב להקפיד על ניקיון האזור, לא? 2. כמו כן ידוע לי שמותר לקיים יחסי מין כרגיל, אבל אני נוטה לסבול מיובש בנרתיק ולהשתמש בג'ל KY, אז נשאלת השאלה אם החדרה של ג'ל לחות שכזה לנרתיק עשויה להוות גורם מזהם/מכניס חיידקים לרחם/מזיק לעובר? 3. א. שאלתי האחרונה היא לגבי דברים אסורים/מותרים באכילה. אני נוהגת לבשל ולאכול אוכל חריף (מה שגם עוזר לי ב"פעילות המעיים" שקצת נתקעה מאז ההריון). אבל נאמר לי שאוכל חריף "מעודד צירים" ואף מומלץ לנשים מעבר לשבוע ה-40 להריונן כדי לעודד צירי לידה??? האם זו שמועה אמיתית ומאכלים חריפים אכן יסכנו את ההריון? ב. ובמילה אחת לסיכום: משקאות דאייט, מותר או מסוכן? הרבה הרבה תודה ואחכה לתשובתך מעדי המודאגת

30/11/2009 | 00:31 | מאת: דר' יובל יפת

1) שטיפה וגינלית שגרתית אינה ממלצת באופן עקרוני, ולא רק בהריון. 2) עדיף להמנע מג'ל זה בהריון. השתמשי בחומרי סיכה פשוטים, במינון המזערי הדרוש. 3) לא מכיר איסור על אוכל חריף בהריון. 4) כנ"ל, שימי לב להנחיות היצרן בקשר למינונים. בברכה, ד"ר יפת יובל, רופא נשים, מומחה ברפואת נשים וילוד דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב ויעוץ להריונות בסיכון גבוה ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 054-4564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר

מנהל פורום תרופות בהריון