אי שליטה בסוגרים

דיון מתוך פורום  גריאטריה

19/04/2009 | 21:29 | מאת: נעמה

אמי היא אישה בת 86, ניצולת שואה ומטופלת בדיכאון מזה שנים אחדות.היא חיה בביתה עם אבי ועם מטפלת. בחצי שנה האחרונה היא סובלת מאי שליטה בסוגרים (גם שתן וכעת גם צואה). הייתי איתה אצל פרוקטולוג ואמר שאין מה לעשות חוץ מניתוח. שלח לגסטרו. אולי זה קשור גם לכדורים הפסיכיאטריים שהיא נוטלת? הבעיה הזו "כולאת" אותה בבית והיא חוששת לעזוב את קירבת השירותים בביתה. מתעסקת בזה כל היום. כואב לה בישבן ויש פצעים. מה עושים? תודה מראש.

19/04/2009 | 23:31 | מאת: אילן שפר

נעמה שלום הבעיה שאת מתארת דורשת אומדן מדוייק יותר כדי לדעת מה יכולה להיות הסיבה שאימך איבדה את השליטה על הסוגרים (את לא כותבת אם אי השליטה היא מלאה), מדובר בשתי מערכות שונות שאמנם ייתכן ביניהן קשר אך לא בהכרח אי השליטה היא תמיד כפולה. את מציינת פרוקטולוג אבל לא ברור האם התייעצתם גם עם אורולוג לענין אי השליטה על השתן. אני הייתי מציע להתייעץ גם עם גריאטר שיכול לעשות את החיבור של רוב או כל הבעיות מהן סובלת אימך ולנסות להציע לכם טיפול מתאים. בהצלחה

מנהל פורום גריאטריה