סבתא לאחר התקפת לב

דיון מתוך פורום  גריאטריה

18/04/2009 | 12:33 | מאת: הילה

שלום רב. סבתי בת ה- 85 עברה לפני כחודש התקף לב (אוטם שריר הלב)ועקב כך הייתה לה בצקת ריאוחת. היא אושפזה בבה"ח למשך שבועיים ולאחר מכן הועברה לבית חולים גיאטרי ומוגדרת כסיעודית מורכבת בשל היותה עם חמצן באופן קבוע ובכמויות גדולות (אני לא מבינה גדולה ברפואה...)היא סבלה מדמציה אבל נכון לעכשיו נראה כי מצבה השתפר היא מדברת לאחרונה יותר בצלילותונדמה שהיא חזרה לעצמה מחינה מנטלית. אולם הרופאים עדיין מגדירים אותה כמורכבת בשל עניין חמצן וגם תפקוד הלב הינו רק 30%. הבעיה היא שמאז שסבתא "חזרה לעצמה" היא כל יום בוכה ורוצה הבייתה. היא יודעת שהיא צריכה להתחזק עוד קצת ואז ולחזור הבייתה. היא נכון להיום לא עומדת אלא יושבת רוב הזמן. אימי ואני קיוונו שמצבה השתפר אבל כולם (צוות רפואי ומכרים) אומרים לנו כי אנו חיים באשליה וכי לחזור הבייתה זה רק בגדר חלום כי שממצב כזה כבר לא יוצאים. אולם רצינו לדעת, אם רצונה של סבתא זה להיות בבית עלול לסכן את חייה? או שניתן לשקול אפשרות של השגחת מטפלת 24 שעות שמוסמכת כאחות, ויהיו לה את כל התנאים הטכניים מבחינת כיסא למקלחת , מחולל חמצן וכו' בביתה...ואם חלילה היא תחוש ברע יהיה ניתן להזעיק עזרה.. אשמח לשמוע חוות דעת בהקדם. \תודה מראש הילה

19/04/2009 | 23:20 | מאת: אילן שפר

הילה שלום אתחיל מהסוף - מבחינה טכנית (עזרים, ציוד, מכשור) ניתן היום לטפל בבית גם בחולים מאוד מורכבים ואפילו כאלה המחוברים למכונת הנשמה. העיקר הוא, ככל שזה ישמע מוזר, לא בהכרח הצד הרפואי, אלא דווקא קיומה של מערכת תמיכה טובה, במקרה זה אני מבין שמדובר בך ובאימך. אתן צריכות להבין שמדובר לא רק במטפלת ל24 שעות, גם היא צריכה לישון וגם היא יוצאת לחופש לפחות ליום בשבוע, חולים מורכבים מחייבים לעיתים העסקה של שתי מטפלות.מדובר בעבודה במשרה מלאה עבורכן, קחו בחשבון שעיקר המטלה בטיפול בחולים בביתם, היא על בני המשפחה ואם אתן חושבות שאתן מסוגלות לכך, עשו זאת, מובן שאם המטלה תתחלק על מספר אנשים יהיה קל יותר לעמוד בה. הערה נוספת - דמנציה אינה חולפת, ייתכנו עליות או ירידות אבל אם בן אדם אכן אובחן בוודאות כדמנטי, זו אינה אבחנה זמנית. בהצלחה והרבה בריאות.

20/04/2009 | 20:42 | מאת: הילה

מנהל פורום גריאטריה