ירידה של 30 ק"ג בפרק זמן של פחות משנה

דיון מתוך פורום  גריאטריה

11/04/2009 | 18:38 | מאת: אלון שני

שלום, אמא בת 79, צלולה ומתפקדת היטב, ירדה במשקל כ- 30 ק"ג (75 ל 45) על פני תקופה של פחות משנה. אין לה תאבון והיא אוכלת מעט מאוד. סה"כ בריאות סבירה, לחץ דם ובדיקות דם שנלקחו לאחרונה היו תקינים. רופאת המשפחה לא מוצאת בעיה ולדבריה הכל בסדר. אנו גם לא מבחינים בשינוי בהתנהגות ובמצב הרוח, כלומר אין התנהגות דכאונית בולטת בעיננו. אבל... ברור שמשהו אינו תקין. המלצתך בבקשה. תודה וחג שמח אלון

12/04/2009 | 00:24 | מאת: אילן שפר

אלון שלום זה אכן נשמע שמשהו לא תקין בירידה של 30 ק"ג במשך שנה, יכולות להיות מספר סיבות לירידה משמעותית בתאבון, שני תחומים בעיקר, ביחד או לחוד: מצב נפשי - דכאון, לדוגמא, או מצב פיזי - קושי באכילה / בבליעה, סיבה אחרת יכולה להיות חילוף חומרים משובש (האם בדיקת הדם כללה רמת TSH - תפקוד בלוטת התריס?) מבחינת ההתנהגות אתה מציין שאתם לא מבחינים בשינוי, השאלה אם אין מקום לאבחון מקצועי בענין הדכאון לדוגמא, כוונתי לבדיקה אובייקטיבית. באשר לבדיקות אחרות: האם בדיקות הדם כללו חלבון בדם ורמת כולסטרול? (תת תזונה?) ברזל? צואה לדם סמוי? האם התייעצתם עם גסטרואנטרולוג? כפי שניתן להבין רשימת הבדיקות יכולה להיות ארוכה מאוד ומיותר לציין שכל ברור או בדיקה צריך שיעשו על דעת אימך, אתה מציין שהיא מתפקדת, צלולה ובבריאות סבירה. מאחל לכם הרבה בריאות

מנהל פורום גריאטריה