פטרת הפה

דיון מתוך פורום  גריאטריה

09/10/2014 | 21:49 | מאת: יניב

שלום באיזה דרך ניתן לאבחן האם לשון לבנה זה פטרת הפה או סיבה אחרת? הקושי הוא בין השאר מאחר ומדובר בחולה דמנטי שלא משתף פעולה ונועל את הלסתות, אך לעיתים מפהק ואז ניתן לראות בבירור לשון לבנה. יש לציין שהוא מטופל מזה כמה שבועות באנטיביוטיקות שונות עקב זיהומים שונים במסגרת אשפוז. (עוד לפני האשפוז היה בבדיקת שיניים תחת סדציה ושם הרופא שיניים אמר שיש פטרת הפה) והאם יש סיבה לחשוש שהפטרת בפה היא סימפטום למקומות נוספים? יש בדיקת דם שיכולה לזהות? והאם יש לזה טיפול חוץ ממריחה של דקטרין לפה? כי הוא לא פותח את הפה כך שאי אפשר למרוח שם. תודה

11/10/2014 | 10:18 | מאת: אילן שפר

יניב שלום לפי התאור שלך סביר להניח שזו פטרת:הצבע, האנטיביוטיקות, ייתכן והוא ממעט לאכול ולשתות, אני מניח גם שהוא לא מאפשר ניקוי שגרתי של הפה. אין צורך בבדיקת דם, היא גם לא תזהה מפטרת מקומית. פטרת יכולה להתפשט גם ללוע עצמו ולמערכת העיכול, לגרום לנזק ברקמה ולכך שהמטופל ימעיט באכילה או יסרב בכלל לאכול לכן חשוב מאוד לטפל בה, הטיפול הוא אכן מריחת דקטרין או טיפול בנוזל בשם ניסטטין, יהיה אולי יותר קל עם נוזל, אפשר להעביר את החומר למזרק וככה להכניסו ללשון, דרך אחרת "שמרנית יותר" היא עם סודה לשתיה, בכל מקרה חייבים להגיע ללשון עצמה.

מנהל פורום גריאטריה